måndag 23 februari 2009

Projekt

Tanken med den här bloggen är att den ska handla om mina spelprojekt, men det har inte blivit så mycket av det än. Därför, här kommer lite om mina olika projekt.

Revolver
Revolver är ett spel där spelarna gestaltar poliser och kriminella i en fiktiv (eller riktig om spelgruppen kännser sig tillräckligt hemma för det) amerikansk stad. Spelet är till stor del inspirerat av TV-serier som The Wire, The Shield, The Corner, Homicide: Life on the streets och filmer som The Departed, Traffic och Eastern Promises. Det handlar alltså om ett kriminaldrama där det viktiga är vilka val rollpersonerna gör och vilka konsekvenser detta får. Revolver speltestas just nu och under Gothcon kommer det att finnas möjlighet att spela scenariot El Padrino (namnet kan ändras) i Indierummet (info kommer upp inom kort).

Mnemonica
Spelarna gestaltar en slags minnespoliser som arbetar för ett multinationellt företag som gör stora pengar på folks minnen (lagring, radering, förändring m.m.). Minnespolisernas minnen är också förändrade och de bär alla på ett Trauma, som är okänt för dem. Gradvis under spelets gång kommer Traumat bli tydligare (använder samma mekanik som Revolver). Under tiden aktiverar de sitt Persona och ger sig in i det undermedvetna hos företagets kunder (och de som missbrukar företagets tjänster) och rättar till det som är fel med deras minnen. Här finns även ett lite surealistiskt moment då faror i minnen är verkliga och kan påverka minnespolisernas liv på oväntade och oönskade sätt, såväl som att de kan ge deras Personas spö.

Varg
Det här är bara på konceptstadiet. Det är ett spel som handlar om kärlek, uppror, tonåringar, utanförskap och varulvar - i Dalarna. Tänk True Blood, Fucking Åmål och Låt den rätte komma in.

3 kommentarer:

kosta sa...

Mnemonica låter jävligt kul, elelr rättare sagt det låter som mest kul för mig. Hur långt är det kommet då?

När kommer de previews på Revolver? Efter Gothcon?

Måns sa...

Kosta,
Mnemonica är inte klart än på länge. Jag jobbar bara med ett spel åt gången och just nu är det bara Revolver. Jag kommer att slänga ut en del bilder framöver men rena previews kan det inte bli tal om förrän all text är färdig och layouten börjar bli klar. Förhoppningsvis kan jag visa ett omslag efter GothCon.

kosta sa...

Det är helt logiskt, en sak i taget. Jag gillade idén mycket bara. Ser fram mot mer revolver under tiden. Jag kommer ju inte till GothCon.