tisdag 24 november 2009

Revolvers nya ansikte


Revolver utspelar sig i ett Amerika som aldrig varit. Ett Amerika där kriget mot drogerna förlorades för länge sedan, där crackepidemin fortfarande härjar, där stadskärnornas förfall eskalerade, där flykten till de vita förorterna aldrig bromsades och där finanskrisen dagligen slår hårt mot invånarna. I detta Amerika ligger New Amsterdam, en trasig skamfläck fylld av brott, våld, korruption och misär.

Jag har valt att skapa en fiktiv setting till Revolver. Jag har gjort det av en massa orsaker, men mest för att jag tycker att det är kul. Men, minst lika viktigt är det att rensa spelaren från bagage och att skapa nya sfärer att spela i och utforska. Samtidigt vill jag inte lämna verkligheten helt bakom mig. Revolver bygger på verkliga företeelser. Inget i spelets setting är helt frikopplat från dagens USA. Det är ett reviderat USA, som har förstärkts, fått ett snedvridet fokus men likväl ett USA som skulle kunna vara, och är på sina håll, eller har varit. Det räcker med att titta på förfallet i Detroit, våldet i Baltimore, gängen i 90-talets Los Angeles för att förstå att det här inte bara är fantasi. Jag har dessutom valt att utgå från känd mark. New Amsterdam är vad New York kallades av de tidiga holländska kolonisatörerna. Jag tycker att det har ett skönt ruffigt sound. New Amsterdam. Vill du följa med mig dit?

5 kommentarer:

kosta sa...

När kommer revolver? Blir det något kort introscnario eller e det tänkt att ha helt indiestuk?

Måns sa...

Det kommer när det är klart. :) Ibland har jag en eller annan intern deadline, men det är uttalad del av processen att jag ska låta det ta den tid det tar.

Det är förresten intressant när man återvänder till sina anteckningar och texter. men har ett annat perspektiv på saker och en del problem som man hade tidigare löser man på 1 sekund, medan andra lösningar känns mer krystade.

Nej, det blir nog inget introscenario. Spelet ska kunna bygga scenarion så bra att det inte behövs. Men, man vet aldrig.

Calle sa...

Coolt att du fått snurr på Revolver. Jag trodde ett tag du hade tröttnat. Jag tycker nya spelvärlden verkar dödsskön. Finns det någon plats för Pelecano-style i Revolver? (Jag diggar Pelecano, ffa uppläst av Sauk)

Applåder till Måns

Måns sa...

Jag har bara kommit i kontakt med pelecanos genom The Wire (där han skrivit några avsnitt) och hade glömt bort att jag skulle börja läsa hans böcker. Tack för påminnelsen! Jag gissar att Revolver har mycket gemensamt med dem.

Northerain sa...

That's interesting, I created ''New Baltimore'' for my game, Dark Days.
It was probably the best idea for a non-US resident to create a mashup of big cities (NY, Chicago, Atlanta, New Orleans) and just throw everything in there.