torsdag 17 mars 2011

InterZone Alfa

"Kod 44, du försöker få ankomst till ett spärrat minne. Var vänlig och stanna där du är. Personal från MnemeTech är på väg, och kommer inom kort ge dig personlig support. Ha en bra dag."

Den här dagen skulle bli allt annat än bra. Du skulle bara ansluta till MnemeTechs minnesserver, för att uppdatera dina minnen och ladda ner de senaste patcharna, när du fick en Kod 44. Visst det kan vara ett enkelt tekniskt missöde, lite glapp någonstans bara. Eller hur?  
Så börjar mitt spel InterZone (google doc). Texten uppdateras då och då, men i stort är alfaversionen klar och ska inom kort speltestas för att sedan layoutas som en gratis PDF. Läs gärna och kommentera, här eller direkt i dokumentet.

4 kommentarer:

Calle sa...

Jippi! Äntligen blir min spelidé verklighet! ;-)

Nej, okej då, jag vet att du inte har stulit idén från mig. Snarare är det väl så att det är en väldigt fascinerande tanke att spela fram minnen. Och att fascinerande tankar dyker upp i mer än en hjärna.

Jag vet inte om du förstår hur absurt det här är. Rollspelet jag går och funderar på nästan varje dag. Och så dyker det upp här mitt framför ögonen på mig, typ färdigt också. Det känns kusligt. Är det här en synkronisitet eller ett meningsfullt sammanträffade. Läskigt. Och jätteskoj! Bra att du skrev ner spelet. Det är mer än vad jag har gjort...

Så där ja. Initiala chocken börjar lägga sig. Kanske kan jag nu bidra med vettiga kommentarer eftersom jag har grubblat i de här banorna i något år redan... :-)
Måns, du har gjort det igen. Levererat något som får det att gå vågor genom rollspelsetern.
:-D

/Calle - med gåshud

Revolverspel sa...

Haha, ja minnesförlust är ju en klassiker men sällan använd i rollspel. Kul att du gillar min variant av det. Som du själv påpekade är spelet färdigt för spel så har du tid över och 3-4 polare så testa det gärna en kväll, och berätta hur det gick.

olav.nygard sa...

Hej
Jag skrev jättemycket kommentarer, som gör ditt spel mer komplett men kanske förstör din ursprungstanke. Vem vet.

Revolverspel sa...

Olav,
tack, bra grejer. Jag har ändrat lite efter dina kommenterar och ska lägga till några smågrejer till.